Lassan jön a jóidő, így hát az embernek szüksége van egy kis változásra. Végre levehetjük majd a téli nagykabátot, előkerülnek a vékonyabb ruhák, a szoknyák. Van azonban néhány dolog, amit még meg kell tennünk a tavasz kezdete előtt.

Miket kell még megtenned a tavasz kezdete előtt?

1. Válogatás

Ki kell válogatnod azokat a ruhadarabokat, amiket tavasszal hordani akarsz. Valószínűleg most neked is előtérbe vannak helyezve a melegebb, vastagabb ruhák. Szelektáld ki, hogy mire van szükséged, és mire nincs. Ki is moshatod őket, ha úgy érzed szükséges. A régi, megunt darabokat pedig elajándékozhatod vagy eladományozhatod.

2. Csinálj helyet

Pakolgasd úgy el a ruháidat, hogy férjen még hely az újaknak, hiszen ki ne szeretne tavasszal újakat vásárolni? Rengeteg leárazás lesz, és az új divat első darabjai is kikerülnek a boltokba.

szépség ápolás tavasz gyümölcs krémek avokádó sport életmód tipp trükk

3. Rendszerezz!

Csinálj valamilyen rendszert a ruháid között, vagy színek szerint, vagy pedig szoknyák, pólók, nadrágok stb. szerint. Sokkal könnyebb így megtalálni azt, amit keres.

4. Spórolj!

Nem árt, ha egy kicsit spórolsz, hogy minél több helyre el tudj menni a barátokkal, és új dolgokat tudjál beszerezni.

5. Gyümölcsök

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire szükség van ilyenkor a gyümölcsökre, rengeteg vitamint tartalmaznak, amik elengedhetetlenek a szervezet normális működéséhez. Nem mellesleg a bőrnek is nagyon jót tesznek.

Hasznos tippek, trükkök a szépséghez

Szódabikarbóna:

A szódabikarbónát rengeteg módon tudod alkalmazni a szépségedhez:

  • Ha összekeversz 2 teáskanál szódabikarbónát két deciliter vízzel, akkor könnyedén samponnak használhatod. Ettől a hajad sima és fényes lesz.
  • Szódabikarbónát tehetsz a cipődbe is, jól jön az edzés után a szagok ellen.
  • Fogkrémnek is alkalmazhatod, fogfehérítő hatása van. Tegyél egy kicsit a fogkefére és moss vele fogat, habár sós az íze, a hatás nem fog elmaradni. Kérezd csak meg a mamádat, régen nagy divat volt ezzel fogat mosni.

szépség ápolás tavasz gyümölcs krémek avokádó sport életmód tipp trükk

"Eltűnődtem azon, hogy a férfiakat valóban képes-e a szépség annyira elvakítani, hogy megtiszteltetésnek érzik, ha az életüket egy démonnal élhetik le, feltéve, hogy az a démon elég szép."

Idézet: Arthur Golden: Egy gésa emlékiratai című művéből (A regényről bővebben ide kattintva olvashatsz)
 

Hideg-meleg zuhany:

Vegyél egy legalább 15 perces meleg fürdőt, majd utána hideg-melegvíz váltakozásával frissítsd fel a bőred. Hasznos a narancsbőr ellen.

Méz:

Egy kis habfürdővel, és egy fél csésze mézzel szintén csodákat tudsz elérni a bőröddel.

Viszont arcpakolásként is alkalmazhatod, ha pattanásos vagy száraz a bőröd. Kend be az arcodat egy kis mézzel (vékonyan!) és hagyd rajta legalább negyed órán át, majd öblítsd le meleg vízzel. A műveletet érdemes kéthetente megcsinálni.

szépség ápolás tavasz gyümölcs krémek avokádó sport életmód tipp trükk

Burgonya, uborka:

A burgonya és az uborka remek választás a fáradt, puffadt szemek ellen. Vágj le két szelet burgonyát vagy uborkát és tedd a szemhéjadra.

Jégkocka:

Egy hideg jégkocka pillanatok alatt eltünteti a szemek alatti karikákat, ezért mindig tarts egyet-kettőt a hűtőben.

Banán és avokádó:

Egy egész avokádót és egy fél banánt zúzz össze, majd ha már összeálltak és jól elkeverted őket, tedd az arcodra negyed órára, majd meleg vízzel öblítsd le. Ez is jó a száraz bőrödre.

szépség ápolás tavasz gyümölcs krémek avokádó sport életmód tipp trükk

Kókuszolaj:

Remek segítség minden téren. Használhatjuk fogyókúrához, samponnak. Antibakteriális hatása van.

szépség ápolás tavasz gyümölcs krémek avokádó sport életmód tipp trükk

Egyszerű szépségtippek:

1. Aludj mindig eleget!

Ez az egyik legfontosabb,  a kipihentség nem csak az agyadnak és a szervezetednek tesz jót, hanem a bőrödnek is. Legyél kipihent!

Koránkelés ellen nem muszáj azonnal kávéval kezdened, egy friss reggeli alma, vagy egy kis citromos víz (ez egy kedvelt fogyókúra másodsorban) is segíthet az álmosságon.

szépség ápolás tavasz gyümölcs krémek avokádó sport életmód tipp trükk

2. Minden este mosd meg az arcodat!

Ne csak zuhanyozz, hanem az arcodat is mindig mosd le, főleg ha sminket használsz! SOHA ne feküdj le sminkben aludni, nagyon káros tud lenni a bőrödre, eldugolnak a pórusaid, és pattanásokat is okozhat.

"A fiatal leányok mindenféle bolondságban hisznek, Szajuri. A remény számukra ugyanaz, mint a hajdísz. Erre is, arra is vágynak, mégpedig mindkettőből egyre többet akarnak. De amire megöregszenek, egyetlen hajdísszel is megelégszenek."

Idézet: Arthur Golden: Egy gésa emlékiratai című művéből (A regényről bővebben ide kattintva olvashatsz)

3. Használj kézkrémet!

Télen ajánlott mindennap kézkrémet használni, főleg, ha a te bőröd száraz. A hideg rendkívül ki tudja szárítani a bőrünket. Ám a kézkrémet ne hanyagoljuk el máskor sem, érdemes mindennap bekenni egy kicsit a kezünket.

szépség ápolás tavasz gyümölcs krémek avokádó sport életmód tipp trükk

4. Vigyázz a hajadra!

Érdemes legalább havonta egyszer valamilyen balzsammal kényeztetni a fejbőrünket, és az sem szabad elfelejtenünk, hogy 3-4 havonta menjünk el fodrászhoz. Hiába nő gyorsan a hajunk, és hiába szép hosszú, ha a vége száraz és töredezett. Ha a pénztárcánk nem engedi ezt, akkor próbáljunk a fenti tippek közül használni rá valamit (akár mézet vagy szódabikarbónát), illetve saját magunk is le tudjuk vágni a sérült hajvégünket.

5. Táplálkozz egészségesen és rendszeresen!

Fogyassz sok gyümölcsöt, nyáron is! Naponta minimum két liter vizet meg kell innod. Ha ez nem megy, akkor próbálkozz a tudatossággal. Vegyél egy 1,5 literes ásványvizet (legjobb a buborékmentes), és addig idd, amíg el nem fogy. Így tudod magad ellenőrízni, hogy még mennyit kell innod, és folyamatosan az üveghez fogsz nyúlni.

Egyél sok zöldséget, próbálj egy kicsit diétázni a rengeteg Karácsony sütemény után. Remek diéta, ha a napot egy kis citromos vízzel kezded.

szépség ápolás tavasz gyümölcs krémek avokádó sport életmód tipp trükk

6. Rendszeres fogmosás

Nagyon fontos a fogak ápolása is, és számottevő az emberek közötti kapcsolattartásnál is, ezért minden este és reggel moss fogat! Tudom, hogy méregdrága a fogorvos, de évente egyszer próbáld felkeresni őt!

7. Sportolj!

Próbálj meg legalább hetente 2-3 alkalommal aktívan mozogni valamit, ha mást nem, legalább hétvégén. Beoszthatod napi fél órára is az edzésedet, illetve a Youtube-on rengeteg 10-15 perces torna is található (azért erre már mindenkinek lenne ideje).

8. Legyél vidám, boldog!

Ne feledd, most jön a jóidő, a meleg, a tavasz. Legyél kiegyensúlyozott és élvezd az életed!

szépség ápolás tavasz gyümölcs krémek avokádó sport életmód tipp trükk

Ha tetszett a poszt, akkor oszd meg és nyomj egy like-ot, kérlek!