Te most könnyedén veszed a levegőt, igaz? Akkor szerencséd van, mert létezik egy szigetcsoport, ahol az embereknek gázmaszkot kell viselniük, ahhoz, hogy élni tudjanak.

sziget gáz gázmaszk

A levegőről

Alapjáraton a levegőt nitrogén 78,09%; oxigén 20,93%; argon 0,93%, valamint egyéb gázok alkotják. Sajnos szennyezőanyagokat is tartalmazhat, pl. kénalapúakat.

Izu Island

Izu szigetein egy vulkán-szerencsétlenség következményeképpen a levegő rengeteg kénalapú szennyezőanyagot tartalmaz, ez rendben is lenne, ha nem laknának ott emberek.

„A rendkívül tikkasztó időjárás, reményeink hirtelen, váratlan megsemmisülése, majd ebből eredő levertségünk megint töprengésre késztetett minket, és lelkünk rémisztő, borús balsejtelmekkel telt meg.”

Részlet Nathaniel Philbrick - A tenger szívében című regényéből, ahol emberek egy csoportja egy szigeten köt ki, ahol csontvázak vannak. Igaz történet alapján. A könyvről bővebben itt olvashatsz!

sziget gáz gázmaszk

A vulkánból továbbra is árad a káros levegő, így az embereknek gázmaszkot kell hordaniuk, ha életben akarnak maradni. Márpedig nagyon is ezt akarják.

Az ottaniaknak így kell leélni az egész életüket. Habár ez annyira nem rossz, mert a lakók pénzt kapnak ezért, és miért? Természetesen a tudomány miatt, a tudósok roppant módon tudni akarják, hogy mi lesz azzal, aki ilyen körülmények között él, így tehát szükség van erre.

Az éjszakákon légitámadást utánzó szirénát lehet hallani, ami figyelmezteti az embereket, hogy a gázszint most veszélyesen magas, ha nem lenne náluk a gázmaszk, akkor hamarosan mind elkezdenének meghalni.

A szigetek különlegessége még, hogy egy öreg hölgy alakját formázzák együtt, márpedig azt tudjuk, hogy amelyik sziget hasonlít valamihez, ott aztán jó nem történhet.

sziget gáz gázmaszk

A